10 Temmuz 2013 Çarşamba

Gelinlik Seçimi Gelinlik Seçimi Gelinlik Seçimi

Gelinlik Seçimi Gelinlik Seçimi Gelinlik Seçimi



WWW.SESLİ07.COM SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ SOHBET SİTESİ

Gelinlik Seçimi


Vücudu bu biçimde olan gelin adaylarının gelinlik seçimi yaparken klasik; yani bedeni bütünüyle saran ve uzun kabarık etekli gelinlik modellerine yönelmeleri tavsiye edilir.


Hem heyecan hem de stres yaratan bir süreç olan düğün hazırlıkları sırasında her ayrıntının ayrı bir önemi vardır. Gelin adayları için en önemli konulardan biriyse kuşkusuz gelinlik seçimi meselesidir. Birbirinden güzel ve şık tasarımlara sahip olan gelinlik modelleri arasından kendisine en çok yakışacak olanını tercih etmeye çalışmak gelin adaylarını biraz zorlar. Fakat belli bazı noktalara dikkat ederek vücut tipine uygun gelinlik seçmek mümkündür.

Armut tipi vücut biçimi ince bir bel ve geniş kalçalarla dar omuzlara ve küçük veya orta boy göğüslere sahip kadınları tanımlar. Fiziki yapısı bu şekilde olan gelin adaylarının gelinlik seçerken bel-kalça simetrisini yakalamaları gerekir. Bu şartlarda dar ve kemerli modellerle saten kumaşlardan uzak durmak ve etekleri basenden aşağıya doğru kabarık inen straplez gelinlikler arasından seçim yapmak gerekir. Kum saati formu ise omuzların basenlere, göğüslerin kalçalara yakın ölçülerde olduğu oldukça orantılı bir vücut biçimini ifade eder. Bu tipteki bir gelin adayı
gelinlik seçimi yaparken aralarında cesur modellerin de bulunduğu birçok gelinlik modeline yönelebilir.

Düz grek tipi veya yüksek yakalı gelinlikler bu tip vücutlar için pek önerilmezken, denizkızı modeli gelinlikler çok iyi duracaktır. Elma tipi vücut biçiminde göğüs, kalça ve bel ölçüleri birbirine yakın ve vücudun üst bölümü alt kısmından geniştir. Bu tip vücutlarda sert ve kalın kumaşlar vücudu sarıp hatları fazlaca belli eden kumaşlardan daha güzel durur. Gelinlik seçiminde bel bölgesinin kamufle edilmesi ve güzel bir yapıya sahip olan göğüs bölgesinin vurgulanması tavsiye edilir. Balon veya kuyruklu eteklere sahip gelinliklerle yuvarlak yakalı modeller önerilmez. Etek modeli itibariyle tek parça kulptan açılımlı olan gelinlikler tercih edilmelidir.

Atletik vücut tipi ise geniş omuzlar, dar kalçalar ve küçük göğüslerle tanımlanır. Vücudu bu biçimde olan gelin adaylarının gelinlik seçimi yaparken klasik; yani bedeni bütünüyle saran ve uzun kabarık etekli
gelinlik modellerine yönelmeleri tavsiye edilir.



  • Ebru Can (2 saat önce yorumladı): 1 hafta sonra düğünüm var gelinliğimi zar zor seçebildim. meğer gelinlik seçmek ne zormuş ya. öyle güzel gelinlikler var ki 2 saatten fazla gelinlik giyip çıkardım sonunda birini beğenmek zorunda kaldım.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder